Terug
Crostinis Fagotin Traditie van Julien Lapraille
Ingrediënten
- 1 Fagotin Traditie Maredsous
- 1 meloen
- Bieslookvinaigrette
- Arachideolie
- 1 tl kappertjes
- 6 sneden gerookte ham
- 2 lente-uitjes
- 8 basilicumblaadjes
- 6 kleine tomaten
- ½ stokbrood
- ½ limoen
- Naar smaak: wittewijnazijn, walnotenolie en kruiden: gember en pilipili
Bereiding
- Maak de meloen schoon en snij hem in plakjes.
- Rooster de meloen.
- Stop de gesneden en geroosterde meloen in de blender. Voeg 5 cl wittewijnazijn, 5 cl walnotenolie, 2 snufjes pilipili, 1 snufje gember, zout en 8 basilicumblaadjes toe.
- Mix alles.
- Zet de gazpachomeloen in de koelkast.
- Voor de tomatensalade: snij de tomaten in 4, breng op smaak met fleur de sel, vinaigrette, kappertjes en limoensap en doe er gesneden lente-uitjes bij.
- Snij een stuk stokbrood doormidden, smeer het broodkruim in met olie en rooster op de BBQ. Laat lichtjes karamelliseren.
- Snijd de Fagotin in schijfjes, leg op het brood en laat smelten.
- Schik de meloengazpacho, tomatensalade, het stokbrood met Fagotin en de gedroogde ham op het bord.
- Smakelijk!
Recept van Julien Lapraille uit La Grande Balade 2021. © RTL Tvi